به گزارش شهرآرانیوز، در روز دوشنبه شاخص کل بورس ۲۰ هزار و ۳۲۷ واحد صعود کرد و به رقم یک میلیون و ۳۴۲ هزار و ۹۲۵ واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز ۲ هزار و ۸۴۹ واحد بالا آمد و در رقم ۳۴۱ هزار و ۵۲۰ واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس ۳۰۶ واحد رشد کرد و به رقم ۱۸ هزار و ۹۸ واحد رسید.
در پایان معاملات روز دوشنبه، ۳۴۳ نماد رشد قیمت و ۱۳۷ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۶۹ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۲۸ درصد بازار افت قیمت داشتند.
روز سهشنبه در بورس شرکت معادن بافق (کبافق)، شرکت سیمان غرب (سغرب) و هلدینگ سرمایه گذاری البرز (والبر) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت بهمن دیزل (خدیزل)، شرکت ریل پرداز نوآفرین (حآفرین) و شرکت افرا نت (افرا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
در بورس نمادهای غالبر (شرکت لبنیات کالبر)، ولغدر (شرکت لیزینگ خودرو غدیر) و وساپا (شرکت سرمایه گذاری سایپا) در روز سهشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی (غپآذر)، شرکت ویتانا (غویتا) و شرکت صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز (شکام) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز دوشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز سه شنبه است. در پایان معاملات روز دوشنبه بازار با مازاد تقاضای ۱۲۳ میلیارد تومانی بسته شد.
ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز یکشنبه ۲۳ درصد افزایش یافت و ۶۹ میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۴۸ درصد افت کرد و در رقم ۱۹۲ میلیارد تومان ایستاد.
روز دوشنبه نماد غبشهر (شرکت صنعتی بهشهر) با صف خرید ۴۴ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از غبشهر، نمادهای فایرا (شرکت آلومینیوم ایران) و زاگرس (شرکت پتروشیمی زاگرس) بیشترین صف خرید را داشتند.
روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به نماد سدبیر (شرکت سرمایه گذاری تدبیرگران فارس و خوزستان) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۲۲ میلیارد تومانی داشت. پس از سدبیر، نمادهای غدشت (شرکت دشت مرغاب) و مفاخر (شرکت توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی) بیشترین صف فروش داشتند.
معاملهگران در شرایطی به استقبال معاملات روز سه شنبه میروند که روز دوشنبه بورس برای سومین روز متوالی صعودی بود و اغلب نمادهای بازار سهام سبزپوش بودند.
به علاوه روند ورود نقدینگی حقیقی به بورس ادامه یافت و شاهد ورود ۱۵۳ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به بازار بودیم. همچنین برای ششمین روز متوالی معاملات بازار سهام با مازاد تقاضا بسته شد. در پایان معاملات دوشنبه ۴۱ نماد صف خرید داشتند و ارزش صفهای خرید به ۱۹۲ میلیارد تومان رسید که ۱۲۳ میلیارد تومان بیشتر از ارزش صفهای فروش بود.
از سوی دیگر برخلاف گروههای ریالی، اغلب نمادهای کامودیتی محور بازار سبزپوش شدند. نمادهای کگل، پارسان، تاپیکو، وغدیر، شبندر، ومعادن، فولاد، شپدیس، شپنا، فارس، شتران، نوری، فملی، فخوز، پارس، شبریز و شاراک بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل بورس داشتند.
روز دوشنبه ارزش معاملات خرد سهام باز هم افزایش یافت و پنجمین روز صعودی را پشت سر گذاشت. ارزش معاملات خرد با افزایش ۱۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۵ هزار و ۸۲۸ میلیارد تومان رسید که بیشترین رقم در ۴ ماه اخیر است.
تداوم روند ورود پول حقیقی و رشد ارزش معاملات نشانههای مثبتی برای بورسیها است تا به رشد بیشتر شاخص امیدوار باشند. در کنار رشد قیمتهای جهانی کامودیتیها، کاهش ابهامات سیاسی و اقتصادی که بر بازار سایه انداخته بود از اصلیترین عوامل رشد قیمتها و ورود سرمایه به بازار است. حذف دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و کاهش شکاف میان دلار نیمایی و دلار بازار آزاد از این جملهاند؛ بنابراین روندهای درونی و بیرونی بازار فعلا جهت صعودی دارند.
منبع: اقتصادنیوز